مجله دید برتر

نحوه‌ی شست و شوی لنز

نحوه‌ی شست و شوی لنز

امروزه لنزهای چشم یکی از بهترین ابزاری هستند که با وجود آن ها بسیاری از فعالیت های روزانه آسان تر می شود. زیرا این محصولات دید خوبی را برای افراد فراهم نموده و سنگینی عینک‌ها را ندارند. اما نحوه‌ی شست و شوی لنز چگونه است؟ برای مثال انجام فعالیت‌های ورزشی برای افراد ورزشکاری که دچار نمره‌ی چشم هستند با عینک بسیار دشوار است.

از طرفی عدم استفاده از عینک موجب ضعف دید می شود. پس در چنین مواردی استفاده از لنز چشم های طبی بسیار کاربردی است. اما به غیر از آن لنز های رنگی نیز از مزایا بسیاری جهت استفاده برخوردار می باشند. این محصولات برای آرایش و زیبایی بیشتر چشم ها و ایجاد یک تغییر منحصر به فرد در چهره بسیار مناسب می باشند.

انواع لنز چشمی

بطور کلی باید گفت که دو نوع لنز تماسی و لنز تماسی تخصصی وجود دارد که لنزهای روزانه و سایشی در گروه لنزهای تماسی و لنزهای چند کانونی، رنگی، هیبریدی، ارتوکراتولوژی در دسته‌ی لنزهای تماسی تخصصی قرار می گیرند.

جدا از عملکرد و نقش هر کدام از این لنزها باید گفت که همگی آنها در یک مسئله مشترک هستند؛ که آن مسئله نحوه نگهداری و نظافت آنها است. به‌طور کلی روش های مختلفی برای شستشوی لنز چشم ها وجود دارد که در ادامه‌ی مطلب به معرفی آنها خواهیم پرداخت.

انواع لنز چشمی

نکات مهم برای پاک نمودن لنز چشم

شستشوی لنز چشم‌ها یک فرآیند بسیار راحت با مراحلی ساده می باشد. تنها لازم است روتین‌های انجام آن را به خاطر بسپارید و در انجام مراحل و حفظ نکاتی که در ادامه بیان می کنیم، دقت کنید. در این صورت به راحتی و در کوتاه ترین زمان ممکن می توانید لنز های خود را از انواع آلودگی‌ها پاک نمایید.

 انتخاب محلول شست و شوی لنز

هنگام خرید محلول های شستشوی لنز، به تاریخ انقضای آن‌ها توجه نمایید. هیچ گاه از محلول های قدیمی برای پاکی لنز چشم‌ها استفاده نکنید. زیرا استفاده از محلول های منسوخ نه تنها موجب پاکی لنز نمی شوند، بلکه ممکن است احتمال آسیب را نیز بیشتر نمایند. زیرا قدرت پاک کنندگی در آن ها، بعد از مدت زمان مشخصی، کم می شود.

نگهداری محلول در ظرف مناسب

انتقال محلول‌های تماسی به ظروف جدید ممکن است بر استریل بودن آنها تاثیر بزارد. پس اگر قصد سفر و یا جابجایی طولانی مدت را دارید، یک محلول به اندازه‌ی مصرف خود تهیه نمایید. و حدالامکان ظروف نگهداری محلول شستشو را تغییر ندهید.

سر بطری را پاکیزه نگه دارید

از دیگر نکات مهم قبل از شستشوی لنزها، پاکیزه نگهداشتن سر محلول می باشد. در واقع به هیچ عنوان اجازه ندهید قسمتی که محلول از آن خارج می شود با جایی تماس داشته باشد.

مراحل عمومی شستشو لنز چشم و محفظه آن

در حالت کلی و بدون در نظر گرفتن نحوه شستشوی لنز چشم، باید مراحل زیر را برای نظافت لنز چشم و محفظه آن چه برای شستشوی قبل از استفاده و چه برای شستشوی لنز بعد از استفاده طی نمود:

  • قبل از لمس لنزهای تماسی باید دست های خود را با آب و صابون شستشو داد.
  • در صورت امکان باید از صابون آنتی باکتریال استفاده کرد و سپس دستان را با یک حوله بدون پرز خشک نمود.
  • نباید از صابون های حاوی روغن یا لوسیون استفاده شود، زیرا می توانند لنزها را کدر یا کثیف کنند.
  •  هر بار از محلول تمیز کننده لنز تماسی تازه استفاده شود.
  •  آب لوله کشی یا بزاق دهان به هیچ عنوان استفاده نشوند. هیچ کدام از اینها برای ضدعفونی کردن و تمیز کردن مناسب لنزهای تماسی نیستند.
  •  سپس باید لنزهای تماسی را با انگشتان خود به آرامی مالش داد و سپس آنها را با یک محلول تمیز کننده شستشو دهید.
  •  مطالعات نشان داده اند که مالش لنزها و آبکشی آنها بهترین راه برای تمیز کردن لنزهای تماسی است.
  •  نباید اجازه دهید که ناخن‌هایتان با لنزها تماس داشته باشند. ناخن‌ها نه تنها تیز هستند، بلکه پناهگاهی عالی برای میکروب ها و آلودگی ها مختلف می باشند.
  •  پس از گذاشتن لنز در چشم ها باید جا لنزی خود را با محلولی تازه شستشو داد و آن را واژگون و باز گذاشت تا به خوبی خشک شود.
  • بهتر است محفظه‌ی لنز را با آب تمیز نکنید، زیرا ممکن است آب لوله‌کشی حاوی ناخالصی ها و میکروارگانیسم ها باشد. همچنین بهتر است که آن را در نزدیکی توالت یا در مکان‌های مرطوب قرار ندهید، زیرا باعث ایجاد کپک و میکروب در داخل آنها می‌شود.

مراحل عمومی شستشو لنز چشم و محفظه آن

چند تا از روش های شستشوی لنز چشم

شستشوی لنز با قرص

قرص لنز نیز یکی دیگر از مواد ضدعفونی کننده و شستشو برای لنزها هستند که اتفاقاً بسیار توصیه می شوند. با توجه به ساختار پروتئینی لنزها و آلودگی آنها به چربی ها و میکروب های مختلف بهتر است که هر از چند گاهی لنزها را با قرص های مخصوص ضد عفونی شستشو داد.

شستشوی لنز با آب مقطر

یکی از محلول هایی که افراد می توانند برای شستشوی لنز چشم خود و ضد عفونی کردن آن استفاده نمایند، آب مقطر می باشد. آب مقطر در واقع به دلیل خالص بودن و نداشتن هیچ نوع املاحی در ساختار خود می تواند محلول مناسب و البته قابل دسترسی حتی برای کسانی باشد که به تمیزی و پاکی لنزهای چشمی خود بسیار حساس هستند.

 شستشوی لنز چشم با لیزر

این نوع شستشوی لنز مربوط به کسانی است که عمل چشم مانند عمل های آب مروارید داشته اند و لنز ها در واقع بر روی عدسی چشم آنها کار گذاشته شده اند. در این حالت پزشک با لیزر در مدت زمان تقریبی 15 دقیقه اقدام به تمیزی و رفع کدورت لنزهای بیمار می کند.

در این مطلب دیدبرتر با نحوه‌ی شست و شوی لنز به خوبی آشنا شدید و برای استفاده‌ی مفید از انواع لنزهای چشم تا مدت زمانی لازم، پایبندی به نکات موثر در نگهداری از آن‌ها، مهم ترین بخش سلامت این محصولات محسوب می شود. پس باید نهایت دقت خود را برای نگهداری از لنز چشم ها و شستشوی آن ها به طور صحیح داشته باشید. تا طبق زمان مشخصی بتوانید با خیال راحت از این محصولات استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *