مجله دید برتر

دلایل ضعیف شدن چشم

دلایل ضعیف شدن چشم

چشم انسان یکی از حیاتی‌ترین و حساس‌ترین ارگان‌های بدن است که قدر و ارزش آن را فقط زمانی متوجه می‌شویم که دچار ضعیف شدن چشم و بیماری شده‌ایم، زمانی که دیگر دیر شده است و مجبور به استفاده از عینک طبی و یا درمان‌های پیچیده هستیم. بنابراین چشم‌ها نیاز به محافظت مناسب دارند تا بتوانند عملکرد بهتری داشته باشند. هرگونه سهل انگاری و بی احتیاطی می‌تواند منجر به ضعیف شدن چشم و آسیب به آن شود. به همین خاطر برای داشتن چشمانی سالم و زیبا تا پایان عمر بهتر است که دلایل ضعیف شدن چشم را بشناسید و با دانستن این علت‌ها از چشم‌هایتان در برابر خطرات محافظت کنید.

ضعیف شدن چشم چیست؟

هرگونه ناتوانی و اختلال در عملکرد طبیعی سیستم بینایی را ضعف بینایی و یا اختلال بینایی می‌نامند. برخی اختلال‌ها مانند دوربینی و نزدیک بینی با خرید عینک طبی ، لنز تماسی و درمان با دارو و جراحی تا حدودی قابل اصلاح هستند و اما برخی دیگر نه. به هر حال ضعیف شدن چشم می‌تواند عملکرد روزانه‌ی شما را مختل کند و باعث ایجاد محدودیت برای شما در انجام بسیاری از مشاغل و حرفه‌ها مثل رانندگی، کار با کامپیوتر و تحصیل و غیره شود.

مهم‌ترین نشانه‌های ضعیف شدن چشم

برخی از مهم‌ترین نشانه‌های ضعیف شدن چشم عبارتند از:

  • نزدیک بینی یا Myopia
  • دوربینی یا Hyperopia
  • تاری دید یا Blurred Vision
  • سر درد
  • دوبینی یا دید دوتایی
  • فتوفوبیا یا حساسیت به نور
  • جرقه زدن چشم
  • شب کوری
  • نقطه های سیاه در مقابل دید
  • خستگی چشم
  • درد پیشانی هنگام خیره شدن به یک جسم
  • خشکی یا سوزش چشم

دلایل ضعیف شدن چشم

دلایل ضعیف شدن چشم می‌تواند هم مو‌‌رثی باشد و هم اکتسابی. سبک زندگی می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر بینایی ما داشته باشد و از آن محافظت کند یا باعث افزایش سرعت ضعیف شدن چشم شود. همه‌ی ما در طول روز عادت‌های رفتاری خوب و بد مختلفی داریم که برخی از این عادت‌های رفتاری ممکن است بر چشم‌های ما اثر منفی داشته و باعث تضعیف بینایی شود. در ادامه‌ی همین مطلب به علت‌های ضعیف شدن چشم می‌پردازیم که در سنین مختلف کودکی، جوانی و میانسالی و سالمندی می‌توانند مشترک باشند.

دلایل ضعیف شدن چشم

بی خوابی و کم خوابی

نداشتن خواب کافی بین 6 تا 8 ساعت در طول شبانه روز می‌تواند منجر به درد چشم و فشار شود. حتی اگر احساس نیاز به خواب ندارید برای حفظ سلامتی چشمانتان لازم است که به میزان کافی بخوابید.

مصرف آب ناکافی

خشکی چشم یکی از بیماری‌های رایجی است که در اثر کاهش رطوبت و آب سطح چشم رخ می‌دهد. بنابر توصیه‌ی متخصصین به هر فردی به طور معمول باید 8 لیوان آب در طول روز مصرف کند.

تغذیه‌ی نامناسب

سطح فعالیت چشم در طول روز بسیار بالا است و مصرف نکردن سبزیجات سبز و هویج که حاوی ویتامین های A و ث و بتاکاروتن هستند می‌تواند منجر به ضعیف شدن چشم شما شود.

آسیب‌های چشمی

صدمات چشمی ناشی از تروما، حادثه یا جراحی نیز می‌تواند به ضعف بینایی منجر شود.

مالش بیش از حد چشم

یکی از عادت‌های بد رفتاری که منجر به مشکلات بینایی و در نهایت ضعیف شدن چشم می‌شود، مالیدن بیش از حد چشم است. این حرکت می‌تواند هم شروع کننده‌ی برخی بیماری‌های چشم مانند قوز قرنیه باشد و هم می‌تواند در تشدید برخی بیماری‌ها مثل آب مروارید و نزدیک بینی موثر باشد. اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید که بسیار زیاد چشمان خود را مالش می‌دهید، بهتر است که از همین الان تصمیم بگیرید که این عادت بد را ترک کنید.

نگهداری نادرست از لنز

اگر شما هم از لنزهای تماسی رنگی و طبی استفاده می‌کنید باید به ضدعفونی و نگهداری صحیح لنزهای خود توجه کنید. لنز در طول استفاده آلودگی‌های محیطی و رسوبات پروتئینی چشم را به خود جذب می‌کند، بنابراین استفاده‌ی طولانی مدت و بدون ضدعفونی کردن آن‌ها می‌تواند باعث ضعیف شدن چشم شود.

استفاده‌ طولانی مدت از دستگاه‌های تولید کننده‌ی نور آبی

برخی از افراد ممکن است به دلیل شرایط کاری مجبور شوند ساعت‌ها پای کامپیوتر بنشینند و یا کودکان و نوجوانانی که به صورت طولانی مدت با موبایل و کامپیوتر مشغول بازی و سرگرمی هستند و حتی افرادی که ساعت‌ها پای نمایشگرهای دیجیتال به تماشای فیلم می‌پردازند. همه‌ی این گروه‌ها در معرض بیماری‌های ناشی از ضعیف شدن چشم هستند و باید مراقب سبک زندگی خود باشند.

دلایل ضعیف شدن چشم

عدم معاینه‌ی چشم

بر اساس توصیه‌ی متخصصین و انجمن‌های چشم پزشکی جهان همه‌ی افراد در طول زندگی خود باید به صورت مکرر هر دو تا سه سال یکبار به اپتومتریست یا چشم پزشک مراجعه کنند. تشخیص زود هنگام یکی از اصل‌های اساسی برای درمان هر بیماری است و شناسایی زودهنگام مشکلات بینایی که ما به صورت عادی متوجه آن نیستیم می‌تواند از پیشرفت و آسیب‌های جدی‌تر آن جلوگیری کند.

مصرف داروها

مصرف برخی داروها رطوبت چشم را کاهش و در نتیجه می‌تواند منجر به ضعیف شدن چشم شود.

مصرف مواد مخدر

مصرف مواد مخدر از جمله سیگار می‌تواند تأثیر بسیار منفی بر چشمان شما بگذارد و باعث ضعیف شدن چشم شود. بر اساس مطالعات بسیاری از بیماری‌ها در اثر مصرف سیگار بدتر می‌شوند، سیگار کشیدن در تشدید بیماری‌های چشمی مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا و خشکی چشم بسیار موثر است. افراد سیگاری حتما باید با فاصله‌ی زمانی بسیار کوتاه تری با ویزیت اپتومتریست از سلامتی چشمان خودشان اطمینان حاصل کنند. چنانچه اهل شهرستان مهاباد هستید و به یک اپتومتریست احتیاج دارید، پیشنهاد ما به شما مراجعه به بهترین چشم پزشک در مهاباد است.

در معرض طولانی نور خورشید

اشعه‌های فرابنفش نور خورشید دارای دو طول موج مضر A و B  برای چشم است که فعالیت طولانی مدت در زیر نور آفتاب می‌توانند باعث بیماری‌های مثل آب مروارید و فتوکراتیک چشم شود. توصیه می‌شود اگر هر روز مجبورید ساعت‌های طولانی در معرض نور خورشید فعالیت کنید حتما از عینک آفتابی با UV400 استفاده کنید تا از ضعیف شدن چشم‌هایتان جلوگیری کنید.

وراثت

ژنتیک یکی دیگر از فاکتورهای تاثیر گذار بر ضعیف شدن چشم است که دوربینی و نزدیک بینی، کور رنگی و آب مروارید از جمله بیماری‌های مرتبط با آن هستند. اگر یکی از اعضای خانواده‌ی شما سابقه‌ی یکی از این بیماری‌ها دارد، بهتر است به یک اپتومتریست و یا چشم پزشک مراجعه کنید.

چشم‌ها راهنمای ما برای درک جهان بیرون هستند. کیفیت زندگی ما تا حد زیادی به سلامت چشم‌ها بستگی دارد. با چشمانی سالم تجربه‌ی متفاوتی از این جهان خواهیم داشت، پس باید از بینایی چشمان خود مراقبت کنیم و از ضعیف شدن آن‌ها جلوگیری کنیم و حتی در صورت ضعیف شدم چشم‌ها، سریعا برای درمان اقدام کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *